Boerderijvakanties in Nederland

Boerderijvakanties in Nederland

Ontdek het echte boerenleven tijdens een boerderijvakantie in Nederland. Of je nu op zoek bent naar rust, ruimte, of een unieke familievakantie, een verblijf op een boerderij biedt het allemaal. Van slapen tussen de dieren tot genieten van verse producten van het land, een boerderijvakantie is ideaal voor natuurliefhebbers en gezinnen die de charme van het platteland willen ervaren.

Inhoudstafel

1. Sfeervol verblijf op Boerderijcamping De Hinde in Flevoland

Boerderijcamping De Hinde is een kleinschalige camping in Flevoland waar je het boerenleven van dichtbij kunt ervaren. Je verblijft in een ruime en volledig ingerichte safaritent, geschikt voor maximaal zes personen. De tent is voorzien van comfortabele bedden, een keuken en zelfs een eigen badkamer. Dit maakt het een ideale combinatie van kamperen en comfort! Terwijl je geniet van de frisse buitenlucht, kunnen kinderen meehelpen op de boerderij, dieren aaien of spelen in de ruime speeltuin. Voor wie graag ontspanning zoekt, is er een heerlijke hottub beschikbaar.

De boerderij ligt midden in het uitgestrekte Flevoland, een rustige omgeving waar je volop kunt genieten van de natuur. Maak een fietstocht door de polder, of bezoek het nabijgelegen Harderwijk met zijn historische binnenstad en het Dolfinarium. Voor de echte natuurliefhebber is Nationaal Park de Hoge Veluwe op rijafstand te vinden. Hier kun je eindeloos wandelen of fietsen door de bossen en heidevelden.

Lees ook: boerderijvakanties in België

2. Unieke glamping op Boerderijcamping De Berghoeve in Drenthe

Op Boerderijcamping De Berghoeve in Drenthe verblijf je in een luxe safaritent en ervaar je het boerenleven van dichtbij. Deze safaritent biedt plaats aan vier personen en is compleet ingericht met comfortabele bedden, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer. Geniet van het buitenleven met het gemak van moderne voorzieningen. Voor de kinderen is er volop vermaak: van dieren knuffelen tot spelen in de zandbak en het voederen van de boerderijdieren. Terwijl zij zich vermaken, kun jij ontspannen op je eigen terras met prachtig uitzicht over de weilanden.

De Berghoeve ligt in het prachtige Drentse landschap, dichtbij het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je urenlang wandelen en fietsen door bossen, heidevelden en langs vennen. Voor een leuk dagje uit kun je het museumdorp Orvelte bezoeken of een kijkje nemen in de gezellige stad Assen. Drenthe staat bekend om zijn hunebedden, dus een bezoek aan deze prehistorische monumenten mag zeker niet ontbreken tijdens je verblijf.

3. Boerderijvakantie in Noord-Holland

Boerencamping Swarthoeve in Noord-Holland biedt een charmant verblijf op een echte biologische boerderij. Je verblijft hier in een ruime safaritent die volledig is ingericht voor maximaal 4 personen. De tent heeft comfortabele bedden, een keukenblok en een eigen badkamer, zodat je kunt genieten van het kamperen zonder in te leveren op luxe. Op de boerderij kunnen kinderen kennismaken met de dieren, zoals koeien, schapen en kippen. Er is zelfs een speeltuin waar ze naar hartenlust kunnen spelen terwijl jij tot rust komt op het terras van je tent.

De camping ligt op een steenworp afstand van het Noordzeestrand, waardoor je een dagje strand gemakkelijk kunt combineren met het plattelandsleven. Ook de Zaanse Schans, bekend om zijn molens en authentieke huizen, ligt in de buurt en is zeker een bezoek waard. Of maak een uitstapje naar het gezellige stadje Alkmaar, beroemd om zijn kaasmarkt. Het omliggende landschap biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen langs pittoreske dorpjes en uitgestrekte weilanden.

4. Boerderijcamping in Friesland

Bij De Geele Bosch in Friesland beleef je het ultieme boerderijavontuur in een ruime en comfortabele lodgetent. Deze tent biedt plaats aan maximaal zes personen en heeft alles wat je nodig hebt: echte bedden, een keuken, en een eigen badkamer. Wat deze boerderij uniek maakt, is de focus op dieren: van pony’s tot schapen en geiten, er is voor jong en oud genoeg te beleven! Kinderen kunnen onder begeleiding pony’s verzorgen of helpen met het voederen van de dieren. Voor ontspanning is er een grote speeltuin en een trampoline.

De boerderij ligt in het prachtige Friese landschap, vlakbij het natuurgebied De Alde Feanen. Dit is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Verken de meren, bossen en veenlandschappen te voet of per boot. Het gezellige stadje Heerenveen ligt op slechts een klein stukje rijden en biedt leuke winkels en restaurants. Friesland staat bekend om zijn wateren, dus een dagje varen of een bezoek aan de Friese Elf Steden mag niet ontbreken.

5. Boerderijvakantie bij Op Flakkee in Zuid-Holland

Op Flakkee in Zuid-Holland is een moderne boerderij waar je in een luxe lodgetent verblijft, geschikt voor maximaal zes personen. Deze tent is compleet ingericht met een keuken, comfortabele bedden en een eigen badkamer, waardoor je kunt genieten van het buitenleven met alle gemakken van thuis. De kinderen kunnen zich uitleven met het verzorgen van de boerderijdieren, zoals koeien en kippen, of een ritje maken op een pony. Voor wie het boerenleven echt wil ervaren, is er zelfs een workshop kaas maken mogelijk.

De boerderij ligt op het rustige eiland Goeree-Overflakkee, op korte afstand van de stranden van de Zuid-Hollandse kust. Dit maakt het een ideale plek voor zowel natuurliefhebbers als strandgangers. Je kunt wandelen en fietsen door de polders of een dagje uit naar de nabijgelegen stadjes Middelharnis of Ouddorp. Voor wie van watersport houdt, is het Grevelingenmeer perfect om te zeilen of windsurfen. Ook het natuurgebied De Kwade Hoek ligt in de buurt, waar je kunt genieten van prachtige duinen en vogelspotten.

6. Boerderijbeleving bij Op de Beemd in Noord-Brabant

Op de Beemd in Noord-Brabant biedt een gezellige boerderijvakantie in een compleet ingerichte lodgetent, geschikt voor maximaal zes personen. De tent is van alle gemakken voorzien, met comfortabele bedden, een keuken en een eigen badkamer. Hier krijg je de kans om het echte boerenleven te ervaren. De kinderen kunnen zich uitleven met het verzorgen van de dieren, zoals geiten, schapen en kippen. Er is ook een speelzolder en een zandbak voor extra plezier, terwijl jij ontspant op je eigen terras met uitzicht op de weilanden.

De boerderij ligt in het mooie Brabantse landschap, dichtbij het gezellige stadje Bergen op Zoom. In de omgeving kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken door de bossen en heidevelden. Voor een dagje uit is de Brabantse Wal een aanrader, een bijzonder natuurgebied met schitterende vergezichten. Ook de Biesbosch, een uniek waterrijk natuurgebied, ligt op korte afstand en is ideaal voor een avontuurlijke boottocht.

7. Vakantiehuis op een boerderij in Heeten, Overijssel

Dit unieke boerderijvakantiehuis in Heeten, Overijssel, biedt plaats aan acht personen en beschikt over drie slaapkamers en twee badkamers. De woning is gebouwd met duurzame materialen en heeft een halfrond grasdak, wat zorgt voor een knusse uitstraling. Het vakantiehuis ligt op een kleinschalig park naast een boerderij, waar je kunt genieten van rust en ruimte. De gezellige woonkamer en het terras bieden prachtig uitzicht op de omliggende weilanden. De boerderij ligt tussen Deventer en de Sallandse Heuvelrug, ideaal voor wandel- en fietstochten door de natuur.

8. Authentiek boerenleven bij Botterheerd in Groningen

Op Boerderij Botterheerd in het Groningse Oostwold verblijf je in een comfortabel tenthuisje zonder elektriciteit, geschikt voor maximaal zes personen. Deze kleinschalige boerderij, met melkkoeien, kalfjes en andere dieren, biedt volop ruimte voor buitenplezier. Kinderen kunnen dieren voeren, knuffelen in de schuur, en spelen in de waterspeelplaats. Ontspan in de natuur, bak pizza’s in de houtoven, en geniet van verse producten uit het boerderijwinkeltje.

De omgeving biedt uitgestrekte weilanden, het Leekstermeer en de bruisende stad Groningen op slechts 15 minuten rijden.

9. Boerderijvakantie bij De Kalverweide in Overijssel

Bij De Kalverweide in Kallenkote, Overijssel, verblijf je in een knus tenthuisje zonder elektriciteit, ideaal voor maximaal zes personen. De boerderij biedt een authentieke ervaring met koeien, pony’s, kalfjes en meer dieren om te verzorgen. Kinderen kunnen spelen in de knuffelschuur en pizza’s bakken in de houtoven. ’s Avonds geniet je van de rust bij het kampvuur naast je tent. In de omgeving kun je wandelen en fietsen in de natuurgebieden Weerribben-Wieden en Dwingelderveld, of het beroemde Giethoorn bezoeken.

10. Unieke boerderijvakantie bij Mariahout in de Hei, Noord-Brabant

Op alpacaboerderij Mariahout in de Hei in Noord-Brabant verblijf je in een sfeervol tenthuisje zonder elektriciteit, geschikt voor zes personen. De boerderij biedt volop activiteiten, zoals alpaca-wandelingen, dieren voeren en pizza-avonden bij de houtkachel. Voor kinderen is er een knuffelschuur met konijnen en geiten.

De omgeving biedt prachtige wandelroutes, en leuke uitstapjes naar de Efteling of Safaripark Beekse Bergen. Ook het gezellige Eindhoven en Nuenen, bekend om Vincent van Gogh, liggen dichtbij.

Meer buitengewone overnachtingen